Ügyfélszolgálat: +36 52 512-900 / 66333
E-mail: helpdesk@it.unideb.hu

Hálózati azonosító

Hálózati azonosító: "egy név + egy jelszó"

A Debreceni Egyetem 2007-ben vezetett be egy általános központi felhasználói adatbázist (LDAP), melyet hálózati azonosítónak nevezünk. A rendszer alapgondolata, hogy elegendő a felhasználónak egy általa választott név-jelszó párost megjegyeznie, a továbbiakban minden központi informatikai szolgáltatáshoz ezzel férhet hozzá. A hálózati azonosítóval igénybe vehető szolgáltatásokról bővebben a "Szolgáltatások" menüpont alatt találnak további információkat!

Regisztáció

Aki még nem rendelkezik hálózati azonosítóval, készíthet magának hálózati azonosítót a  portal.unideb.hu weboldalon a "Regisztráció új felhasználók számára" menüpont alatt! Itt talál súgókat az azonosító elkészítéséhez és használatához! Érdemes a regisztráció során "jól hangzó" felhasználónevet választani, mert több rendszerben megjelenik az azonosító (pl.: a központi levelezőrendszerben azonosito@unideb.hu formátumú lesz az email címe).

Létező hálózati azonosító

Aki már rendelkezik hálózati azonosítóval, az eddigi azonosítóját használhatja, nem fog tudni új azonosítót regisztrálni. (Aki már használta a Debreceni Egyetem Neptun.Net rendszerét, vagy előtte az ETR3-at, már biztosan rendelkezik azonosítóval!) A hálózati azonosító nem módosítható! A hálózati azonosítóhoz tartozó adataikat, jelszavukat szintén a portal.unideb.hu címen tudják megváltoztatni. A rendszerben mindenképp ajánlott megadni egy "értesítési email címet", ahova a rendszer az általa generált üzeneteket tudja küldeni. EZ NEM AZONOS A NEPTUNBAN MEGADOTT EMAIL-CÍMMEL!

Elfelejtett jelszó esetén

A portal.unideb.hu/hu/eduid/lost-password oldalon kérhető egy rendszer által generált titkos kód, amit a rendszer csak a regisztráció során megadott "értesítési email címre" fog tudni kiküldeni. A titkos kóddal bejelentkezve változtathatják meg jelszavukat.
A rendszer nem tárol jelszót! Sem a Tanulmányi Osztály, sem az Informatikai Szolgáltató Központ munkatársai nem fogják tudni megmondani senkinek a jelszavát!