Ügyfélszolgálat: +36 52 512-900 / 66333
E-mail: helpdesk@it.unideb.hu

Szoftverletöltés

A Debreceni Egyetem minden dolgozója számára eléhető szoftverletöltő oldal hálózati azonosító segítségével vehető igénybe a http://www.soft.unideb.hu címen, mely csak az egyetem hálózatáról érhető el.

 

 

Microsoft Campus termékek

A Minisztérium a versenysemlegesség szem előtt tartásával, a piaci verseny elősegítése érdekében meg kívánja szüntetni az egy piaci cég által fejlesztett szoftverek bérlésének támogatását. Az NFM szakmai álláspontja szerint a köz- és felsőoktatási intézmények igényeit – néhány speciális esettől eltekintve - képesek kielégíteni az ingyenesen használható nyílt forráskódú szoftverek is. Ezért a jövő évi költségvetés költség alapú tervezése során a Tisztaszoftver program költségei nem lettek betervezve, így az érintett oktatási intézmények 2012. március 1-ig használhatják jogszerűen a program keretében a Microsofttól bérelt szoftvereket.
A változás kezelését, illetve átállást segítő programokról a www.tisztaszoftver.hu találnak bővebb információt.

A kérdéses szoftverekhez, igazolásokhoz a www.tisztaszoftver.hu honlapon feltüntetett eljárásrend szerint lehet hozzájutni.

VirusBuster

Az egyetemen Virusbuster Felsõoktatási Virusvédelmi Licenccsomag került megvásárlásra: "Virusbuster Aktív hálózati védelem+mailshield for  SMTP ESP". A licenc érvényes: 2012. 04. 30-ig.

Munkaállomások/ Levelesládák/Felhasználók száma: 2000
A szoftvercsomag használható a Debreceni Egyetem gépein, valamint az egyetemi oktatók otthoni gépein is.

SPSS

Általános információk
• A Debreceni Egyetem 2009. októberében 1 évre meghosszabbította a licencszerződést, így továbbra is jogtisztán használható az egyetemen az SPSS szoftvercsomag.
• Lehetősége van minden oktatónak és hallgatónak, az egyetem által megvásárolt licenc keretében a szoftvercsomag jogtiszta használatára. A szoftvert csak oktatási, kutatási célra lehet használni.
• A jelenlegi licenc 2010. november 30.-án lejár. A lejárat után újra kell licencet kérni, úgy mint a telepítés után. A szoftvert a lejárat napjáig lehet csak használni, túl használatra nincs lehetőség.
• Hivatalosan támogatott és licencezhető verzió a 14, 15, 16, 17, 18.

Az SPSS elõször csak egy korlátozott idõtartamra engedélyezi a használatot. A telefonos regisztrációt választva mindenki kap egy egyedi kódot (lock kód), amivel a licenc kód kérõ lapon lehet igényelni végleges kódot. A lap eléréséhez hálózati azonositó szükséges.