Ügyfélszolgálat: +36 52 512-900 / 66333
E-mail: helpdesk@it.unideb.hu

Voice over IP (VoIP)

A szolgáltatás megnevezése

A fejlesztés lehetõvé teszi, hogy a magyar akadémiai adatátviteli hálózatra (HBONE) Internet telefónia technológia segítségével kapcsolódó intézmények egymás között, más távközlési szolgáltató igénybevétele nélkül költségkímélõ telefonbeszélgetést folytassanak. Erre a rendszerre kapcsolódó intézmények (így a DE TEK campusai is) hagyományos huzalos telefon rendszeréről az országos, illetve nemzetközi telefonok hívása nagyon alacsony áron történik.

A szolgáltatás költsége

A mobil, a nemzetközi és a belföldi hívásokat támogató rendszerben a távolsági beszélgetéseknek lényegesen kisebb tarifája van, mint a távközlési szolgáltatók által számlázott kapcsolási és használati percdíj.

Az országos rendszerre kapcsolódó intézmények:

A rendszer folyamatosan bővül, az országos VoIP rendszerre kapcsolódó intézmények listája megtekinthető itt!

A szolgáltatás igénybe vétele kifelé hívás esetén

A szolgáltatás a Debreceni Egyetem TEK campusokon használt belsõ telefonhálózat bármely (hagyományos illetve IP) huzalos telefon készülékérõl alapértelmezés szerint működik. A HBONE fölötti telefon szolgáltatás esetleges szünetelése vagy túlterheltsége idején a kifele hívás változatlan prefix (9) segítségével automatikusan a mindenkori közvetlen távközlési szolgáltató vonalain keresztül történik.

VoIP technológiával nem elérhető belföldi számok

A hagyományos belső huzalos telefonhálózatokból az alábbi telefonszámok speciális kommunikációs igényük miatt csak a hagyományos huzalos hangátviteli technológiával érhetők el. Ezen belföldi telefonszámok listája megtekinthető itt!