EduID - Hálózati azonosító

Az egyetem informatikai szolgáltatásainak (pl. a Neptun tanulmányi rendszer vagy a központi levelezés) igénybevétele hálózati azonosítóval lehetséges. A Debreceni Egyetem minden hallgató és dolgozó számára biztosít hálózati azonosítót, amelyet a hozzá kapcsolódó egyéb adatokkal (pl. Neptun kód, e-mail cím, stb.) egy névtárban tárol. Egy informatikai szolgáltatás igénybevételekor a felhasználó a hálózati azonosítójával és a hozzá tartozó jelszóval azonosítja magát a rendszerben. Az EduID célja, hogy az intézmények közötti és intézményen belüli webes felhasználó-azonosítást egységessé, átláthatóvá és ezáltal könnyen kezelhetővé tegye.

Regisztáció

Aki még nem rendelkezik hálózati azonosítóval, készíthet magának hálózati azonosítót a https://eduid.unideb.hu/unideb/eduid/selfservice/neptunreg weboldalon a " Új EduID regisztráció" menüpont alatt. Érdemes a regisztráció során "jól hangzó" felhasználónevet választani, mert több rendszerben megjelenik az azonosító (pl.: a központi levelező rendszerben azonosito@unideb.hu formátumú lesz az e-mail címe).

Meglévő hálózati azonosító

Aki már rendelkezik hálózati azonosítóval, az eddigi azonosítóját használhatja, nem fog tudni új azonosítót regisztrálni. (Aki már használta a Debreceni Egyetem Neptun.Net rendszerét, vagy előtte az ETR3-at, már biztosan rendelkezik azonosítóval). A hálózati azonosító nem módosítható! A hálózati azonosítóhoz tartozó adataikat, jelszavukat szintén a  https://eduid.unideb.hu címen tudják megváltoztatni.  A rendszerben az értesítési e-mail cím a Neptunból van átvéve.

Elfelejtett jelszó

A  https://eduid.unideb.hu/unideb/eduid/selfservice/lostpassword odalon kérhető egy rendszer által generált titkos kód, amit a rendszer csak a regisztráció során megadott "értesítési e-mail címre" fog tudni kiküldeni. A titkos kóddal bejelentkezve változtathatják meg jelszavukat.

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 10. 06. 17:45